Tuesday, January 6, 2015

Happy New Year 2015

starting my nu year with vacation

semoga tahunbaru lagi banyak rezeki allah kasi
dan lagi baik dari sebelum ni

Thursday, December 4, 2014

Life

 
“There are only two ways to live your life. 
One is as though nothing is a miracle. 
The other is as though everything is a miracle.”

Thursday, November 20, 2014

KRABI


krabi for 3 days
actually sekejap sangat dan rasa macam tak cukup
but utk jenjalan kenal tempat oklah kan
lepas ni boleh pergi lagi
heheheheh

plan nak pergi ni sesaja je masa usha tiket bulan 8
dan beli tiket bulan 9
tiket murah below 200
air asia la apa lagi kan
and kali ni nak bawa angah n khai jenjalan

memula plan anum ikut,angah tinggal
pastu tak jadi,angah ikut anum tinggal
dan paliq pun tinggal.sian palliq

so masa g bertolak dr mentakab
sbb pergi ari isnin hingga rabu kan
satu kereta kitorg 7 org
best plak rasa


sebelum sampai klia
singgah kat sri kembangan dulu
sbb awal lagi kan
so g amik gamba kat atmosphera
sesaja je sbb ramai org g amik gamba situ
so kitorg pun terjebak
hahhahahahaha
gamba atmosphera later la citer
nak citer krabi dulu

so perbelanjaan gi krabi

tiket : rm 200 + makan masa balik + luggage
hotel : rm 260/2 (share dgn angah ) : RM130
transport : pergi balik airport rm 20
transport jenjalan krabi :rm26
transport pergi pulau : rm 50
bayar tuk tuk : rm2 per trip : 2 X 3: RM6
TOTAL: rm 432

our hotel

BELUM MASUK DUIT MAKAN
AND SOUVENIER

but ni paling jimat g jenjalan sbb total up untuk belanja hanya habis RM350
syabas..:)

Wednesday, November 19, 2014

Wordless Wednesday

 
best!!!

Tuesday, October 21, 2014

dUNGUN


Cerita ni masa bulan 4 aritu g dungun ngan anum
teman dia g amik surat konvo 
lepak kat pantai apa tah kat dengan uitm makan sayur celup tepung

 pastu anum bawa g pantai ni
sangat cantik
dan tak penah tahu pun ada pantai macam ni
anum pun tak pernah citer
but serius cantik

 see
rasa macam bukan kat mesia
 
 tapi dilarang mandi tau
maybe sbb tengahri soo takleh mandi la
kalau malam boleh mandi kot
ahahhahahah

 cantik kan


 daniel dah buka baju nak mandi
jernih betul air dia










 ni kat jambatan seberang dari pantai ni

then pulang hari tu juga
lalu kat tempat kerja encik laut

Wednesday, October 15, 2014

hospitalized

masa ni mak hospitalized
sedih sangat
tapi kena kuatkan hati
sbb taknak tunjuk depan mak




xcdent

cerita xcdent ni dah lama dah actually
tapi takde masa nak write in blog
sebab masih terasa kesannya
paling terasa bila tengok jari mak yg tak elok lagi
sedih..
but syukur tak teruk sangat.cuma perasaan menyesal tu tak habis lagi
but selalu ingat pesanan makcik pah..mak sedara.isteri arwah ami kamar.

" jangan fikir benda yang dah jadi,fikir apa yang kita nak bantu di masa depan"

insya allah..masa kat hospital tu mmg dah fikir,nak jaga mak sampai mak baik semula.
at least boleh buat hati mak senang..


after excident ..aku cuti tanpa gaji untuk jaga mak
sbb memang dah niat nak jaga sampai jari mak baik
at least dah tutup luka tu..:)

Monday, September 29, 2014

parfume

 cakap pasal perfume mmg tak abis
aku mmg peminat perfume'
but selalu takde duit nak beli
sbb yg minat mesti mahal
yang tak minat mesti murah kan..cliche sangat

perfume ni bg aku mengigatkan kenangn silam...ecece
bila pakai perfume teringat sesuatu masa dan hari kat mana tempat tu dan masa bila
paham tak?
macam ni...bila lepas mandi kan kena pakai perfume dulu
pastu mesti pilih nak pakai yang mana satu
pastu bila nak bg mood aritu ceria.kena pilih perfume yg buat refreshing
bagi aku la

then bila sesuatu jadi pada hari tersebut mesti ingat sampai bila bila kan plus ingat perfume mana yg kita pakai...plus lagi perfume tu selesa dgn keadaan kita waktu tu.
bagi aku la..orang lain tak tau la cemana . . .
Sambung nanti


Monday, September 22, 2014

berangan

cerita berangan saya
cerita ini merangkumi..perasaaan keinginan pada waktu sekarang yang tak mampu ditunaikan
hahahahah

sebenarnya cerita ini terpendam dalam hati je
dan usaha untuk buat tu ada
but selalunya tak dapat dan sedar keupayaan diri yang tak mampu untuk di lakukan...sian dia kan
hehehhe

by the way kalau dari berangan pun kita boleh jadikan dia kenyataan kan
so tak salah la kalau kita berangan angan

macam aku kisah berangan aku lebih kepada minat..
minat nak g jalan jalan..so berangan la nak g jenjalan
ada gak yang berjaya
ada gak yg macam..lenkali la pikir
ada gak yg macam membazir je


tapi kalau kita sambung berangan lagi boleh kan...
jom jom jom

Wednesday, August 6, 2014

Raye - 2014


Selamat Hari Raya Aidilfitri

nak menulis sgt macam dulu dulu
tapi still takde idea dan takde mood
maybe one day idea dtg curah curah macam dulu
heheheheh

dalam banyak banyak gamba suka tgk gamba ni
tak pasan lak tudung sama kaler dgn dinding tu
 

Saturday, June 28, 2014

Welcoming Ramadhan



selamat menyambut ramadhan
1st entry for this year
after a while
heheheh
lepas ni mungkin akan lebih rajin update
mungkin ya mungkin

Saturday, October 19, 2013

cerita family day di fraser hill part 1


ni menara jam kat bulatan 
mula mula sampai fraser mesti nampak menda ni

 ha yang ni sebelum sampai fraser...
aku malas nak susun gambar
heheheheheh


 haaaa ni la banglo yang kitorg stay sepanjang kat sini
disponsor oleh nde
selama 3 hari 2 malam
best gile
banglo ni ada 6 bilik


ni bilik mak abah n kak ijah n abang lie


 ni ruang tamu dia
model ialah ila dan uncle tengah bersantai 
kat tepi tu hadiah dan hamper untuk xtvt family day


ni gamba kat porch lak ,,




kat luar banglo



ijat

ni bilik aku dan anak anak buah  


 ruang makan


dapur


stok 3 hari 2 malam






sambung part 2 ......

Monday, September 30, 2013

Family days @ Fraser Hill



nantikan cerita seterusnya...

.
.
.
.
.
.


comel sangat awak ni falliq

Friday, August 30, 2013

merdeka