Sunday, January 30, 2011

nasib

skrg dah macam tak semangat nak tulis blog
dah malas nak tgk fb
dah malas nak tgk internet
tapi kena buka juga sbb tgh cari bilik tuk disewa
naik fed up la dgn menda menda ni,sampai bila la masalah ni nak selesai
benci

skrg ni dah tak tahu nak wat apa dgn hidup ni
dah tak ada keseronokan
dah macam takde smangat
nak g kerja pun dah tak da apa nak buat dgn bos yang mcm apa ntah
tak abes abes nak edit keje last minit,nak bincang tak abes abes..kerja tak jalan juga
nak lepak kat umah pun umah dalam keadaan macam tu,balik nak solat pun hati tak tenang
tak tahu nak duk kat mana..duk dalam kereta?itu je la leh tenangkan jiwa..
balik kampung pun tinggal sorang sorang....selalu mcm ni.nak bercakap dgn siapa pun takde

kawan...
semuanya makin bz dgn hal masing masing
takan nak melayan aku je
semua ada tugas masing masing
aku ni ha...apa ntah nak buat
harapkan sgt tahun ni tak membosankan dan sesuatu yang istimewa menanti
tapi permulaan pun dah hambar

macam macam cerita sedih berlaku
selepas down dgn perasaan sendiri
pindah rumah dgn keadaan macam tu
kerja yang semakin membosankan
tak tahu lagi apa yang boleh ceriakan hidup
tak motivate langsung

" ya allah ya tuhanku..aku bermohon darimu ya allah..tabahkan lah hatiku dgn dugaan mu ini,sesungguhnya aku tak mampu menghadapi dugaan ini,tapi aku harus terima ujianmu ini.ya allah ya tuhanku kepadamu aku bermohon kau saja yang maha mengetahui,dan aku tahu aku tidak berseorangan di dunia ini,"

Friday, January 28, 2011

Solat hajat

Semalam

~ada solat hajat kat opis
after work 4.30 pertama kali aku tak balik terus...ehheehhe
then lepak kat dalam bilik mesyuarat..tdo jap
then by 6.30 turun kat bawah dan makan makan then balik around 9.30

~pergi rumah sewa baru amik baju then g tdo kat umah zarina
penat la hidup cmni..sampai bila nak merempat umah org ni
mmg rasa tak best tul duk umah sewa baru ni
macam macam yang aku rasa

~pagi ni datang kerja lambat setengah jam suppose at 7.00 dah reach opis.tapi by 8 baru sampai
selamba tul...tapi attitude aku mmg sgt teruk bulan ni..datng lambat ,cuti,mc dan sebagainya...
permulaan dgn yang tidak baik..:(

Thursday, January 27, 2011

Last week

dah selamat kosongkan bilik
sedih bila tgk bilik camni




kek pisang

last nite project
with ana at her house then back to my house...
heheheh

Life

When I hear somebody sigh,
.
.
.
“Life is hard,”
.
.
.
I am always tempted to ask,
.
.
.
“Compared to what?””
...........................................................................................................................................................................................................
mcm mcm jadi mingu lepas
semuanya terpaksa telan
dgn pindah rumah
dgn barang barang packing n kemas lagi
semalam baru berani tidur kat bilik baru
setelah merempat beberapa harini
semalam punterpaksa
sbb baju dh kehabisan dan nak menjemur baju baru
alhamdulillah tidur dgn jayanya
cuma skrg kena survey jalan baru untuk g keje
arini pusing jauh sampai ke midvall nak g keje
org kat situ semua naik lrt
aku sibuk naik kereta
heheheh
aku tak suke naik public

Wednesday, January 26, 2011

Dugaan

saya tak sanggup dah
saya penat

wordless wednesday


Wednesday, January 19, 2011

Monday, January 17, 2011

Sambutan Ulang Tahun Ke-10 Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat



Tarikh:
17 Jan 2011

Masa & Tempat:
1.30 Tengahhari bertempat di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)

Maklumat:
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyakarat akan menyambut Ulangtahun Ke-10 KPWKM yang akan dirasmikan oleh YAB Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia. Terdapat pelbagai program dan pameran yang akan diadakan. Semua dijemput Hadir

Sunday, January 16, 2011

Auni with Sleepy

1
2


3


4
comel

Refreshment with Yat Ram

my caramel machiato n green tea for yati
macam inai dah aku rasa

borak sampai beku kat starbuck kajang tu

Sunday

arini kat umah yati lagi
baru lepas bfast then duk tgk mak yati kemas umah
heheheh
saya tolong gak ya
tolong tgk
hari ni perasaan saya bercelaru
rasa malas nak kerja esok
rasa malas nak g pwtc esok
rasa mcm nak skip a day je
leh x?

Saturday, January 15, 2011

Rasa Hati Saya

kata orang jangan bermain dgn api

kelak akan membakar diri

tapi

kata orang pengalaman adalah guru yang terbaik

kalau kita tak mencuba manakan kita merasa

ye tak?

:)

bagi saya

sekarang saya dah mencuba dan sekarang saya dah merasa

rasa?

apa yang kita rasa tak sama dgn apa yang orang rasa

rasa garam itu masin.rasa masin saya tak sama dgn rasa masin dia

sampai bila bila pun kalau nak describe tentang masin garam,masin tu macam ni

masin tu macam tu...melainkan si bertanya itu sendiri letak garam kat lidah dan merasa

masinnya.

tapi, saya tak menyalahkan sesiapa sebab saya memilih jalan yang ini..rasa sedih rasa gembira

semua rasa masam manis ialah tanggungjawab saya..saya yang memikulnya.

'take a bit of my plate, chew, then you talk'. ~Hlovate dalam Rooftop Rant

Rasa dulu baru tahu. Buat dulu, baru cakap. Titik.

@ Semenyih

hari ni wat kerja gila
semalam balik pahang
then hari ni balik kl balik
datang semenyih umah yati
oh ya tadi yati jumpa seseorg
:)
im happy for u yati
ehheheheh
takmau citer la
apa apa pun
hari ni perasaan dh tenang sikit dr semalam
esok dah ahad kan
nak menghadapi hari esok dgn sabar
sementara tunggu isnin
isnin saya banyak task menanti
ya allah tabahkan hati hamba mu ini

Friday, January 14, 2011

Friday

ari ni rasa macm baru monday
sbb baru masuk opis
setelah beberapa hari tak jenguk opis
kalau ikut hati aku mmg malas punnak masuk opis
tapi sbb sayangkan cuti di awal tahun ni
so aku masuk la opis
annti aku nak bercuti panjang lak susah kan
so meh kita meriahkan opis walaupun tak meriah
heheheh
so meh kita list apa saya buat hari ni
.
.
.
.
1~
awal pagi masuk dah ajak sue n arnis g minum kat mara
makan nasi lemak paru ...bagi 5 henget dia pulang singit
eh makcik dah 4 henget nasi lemak ko
mahal mahal
takmau makan dah kat kedai tu
tak pun takyah makan langsung
langkah langkah berdiet
ok gak ni
.
.
.
.
.
2~
duk kat opis siapkan claim tuk bulan ni...sbb rasa rasanya dah takde claim dah
aku dah malas nak kuar kot..tapi tuk claim fasi aku dah siapkan sbb nak hantar ke ISM
so settel bagi kasi masuk dalm bilik bos...tunggu dia sign then hantar ke ISM..setel
.
.
.
.
3~
ada sales dr hotel dtg lak kena entertain...sile sile
hotel yang sama lak tu dtg dr langkawi n trg
meh sini brosher aku simpan dalam file kasi penuh itu file
untung untung tahun ni leh g langkawi buat kursus...setel
.
.
.
.
4~
cik zarina and puan sai panggil lak suh masuk menari...bukan mari menari..masuk menari tuk persembahan meraikan dato kp nak bersara,gile apa...kaki aku ni keras lagi turun dr gunung ko nak suh aku menari kan..tak mau tak mau...dia kata WAJIB...takde maknanya..aku nak dtg makan je aritu...setel
.
.
.
.
5~
10.30 pagi...puan tini ajak g SOGO ada member's card..jomjom...dah aku sangkut dgn beg guess rm199 je,...murah kan..tapi memandangkan aku nak masuk umah sewa baru n nak pakai duit lagi...abaikan jelah
aku dapat beli baju 2 helai je,kat SCS...tu pun leh pakai g jalan n g kerja kan....jimat jimat
then balik opis duk ngadap tenet..dan kire jam bile mau pulang,..

Thursday, January 13, 2011

ikan bakar kat salak selatan

first time saya makan ikan keli bakar cengini
thanks ya ustad jamal
banje makan lagi...dan lagi...

Hutan Rekreasi Gunung Nuang Selangor

ni masa mule dtg
ni kawasan chalet dia

chalet dia..20 henget je sehari






ni masa kat checkpoint pertama
kat gunung nuang
en desa dan ustad jamal

Belated Wordless Wednesday

kat nuang semalam

Tuesday, January 11, 2011

gunung nuang

saya ke sini esok


tatau la sampai atas ke
atau
tunggu orang kat bawah je
hehehhe
nanti kan esok

tupperware

makanan saya tuk 2-3 hari ni
selama berkursus
pasni tupperware ni leh bawa g opis
bawa bekal
macam cik sabrina buat
heheheh

Sunday, January 9, 2011

dari yati

thanks
lipstick takde?
heheehh

hari gembira

semalam hari gembira setelah sedih
heheheh
mmg adil kan
ada sedih ada gembire
semalam walaupun kerja tapi ttp gembire
masa kat opis dapat settlekan masalah
dapat jobtask baru dah tak banyak kerja
fokus on kursus je this year
heheheh
then habis kerja lepak dgn en.wan
hantar dia kat bb jap then straight to semenyih
jumpa yai
plan nak lepak starbuck together tapi lain lak plan
g tesco kajang ikut yati n mak dia beli barang dapur
sambil borak 2
hehehhehehe
tetibe mak dia banje...heheheh..alhamdulillah
mmg plan nak beli beras tuk rumah cari yang 5 kg je tuk bulan ni
then mak yati banje dia bayarkan sekali
hehehe
alhamdulilah berkat banje dak opis nasi lemak pagi jumaat tu kot
hehehehehhe
then lepak umh yati borak borak pas isyak balik cheras..
penat tak hengat
tapi gembire..:)

Saturday, January 8, 2011

kerja

arini sabtu kan
arini cuti kan
tapi arini saya kerja
heheh

Friday, January 7, 2011

teddy bear saya lagi


cik zarina bagi tau
eheheheh

sandal baru saya

disebabkan seliper katak putus
saya g sogo beli sandal baru jap kaler pink
sebab baju saya arini
kaler biru dan ada bunga pink
kasut laki tu?
tu kasut eddy
sbb dia tumpang duk tempat saya
tgh potong puzzle tuk team building
dan saya duk lepak tempat dia jap sambil gayut gayut
hehehe


padan tak?

Thursday, January 6, 2011

Dalam Mihrab cinta

saya tgh baca ni sekarang
suggest by intan..
ehheh

belated wordless wednesday

kami cakap banyak kat sini semalam

Fullhouse with cik pu3 n en.wan

ni makanan cik pu3
ni makanan en.wan

ni makanan saya
tiramisu..terpengaruh dgn cite kat tv3 tu ek
air en.wan
air saya.
last nite saya rindu dgn cik pu3
then ajak dia kuar sbb nak tgk umah kat jalan kuching tu sekali
then ajak en.wan sekali
so g amik cik pu3
hehehe
saya g lagi bdr manjalara n g tgk umah
pastu ajak en.wan join.
en.wan tuntut dia nya starbuck
tak abis abis
then kitorg g fullhouse
lepak sampai kul 11
then balik
antar cik pu3
n balik umah
saya kan cinderella kena balik sebelum kul 12
hehehehe
so en.wan kata ada miting lagi tuk 2/2011
tunggu next ya
heheheh

Wednesday, January 5, 2011

saya dah dapat

yes!!!
saya dah dapat bilik baru

Monday, January 3, 2011

suara hati sedih saya

Blog
nak mengadu boleh tak?
hari ni hari sedih saya
walaupun saya dapat kanggaru dari aussie
tapi saya tetap sedih
.
.
Blog
arini last day saya breakfast dgn bestfriend saya
makan nasi lemak lauk paru sama sama kat foodcort mara
dah setahun lebih makan kat tempat sama setiap pagi
kalau saya tak out station n kalau dia tak outstation
lepas ni dah takde kawan bfast dah..:(
.
.
Blog
dah setahun lebih saya kenal dia
thanks to Allah kenalkan dia dgn saya
sbb dia sangat memahami saya..dia tahu bila saya pergi minum pagi saya minta nescafe
dia minta teh o ais
and bila g makan dia tahu yang saya minta air laici atau teh o ais limau
then dia saya tatau minta air apa
tapi saya tahu dia suka makan makanan western dan saya tahu dia suka makan ayam
hehehhehe
.
.
Blog
lepas ni saya dah tak ke bandar manjalara antar dia
kalau saya ngan dia g jenjalan lepas balik kerja
walaupun jaranng berjalan sbb dia tahu lepas waktu kerja peak time saya bergayut
hehehhehe
thanks kerana memahami
.
.
Blog
lepas ni dah takde kawan saya lepak kalau tengah release tension
saya kenalkan dia dgn taman KLCC di waktu malam
dia kenalkan saya taman SPPK kat damansara
2-2 tempat ni tempat saya dan dia pernah nangis sama-sama
dan lastly kat padang MPPJ depan amcorp mall
.
.
Blog
lepas ni dah takde waktu tuk saya skip kerje pergi tgk movie
heheheheh
alice in wonderland,bewolf,tomb rider n hantu kak limah balik kampung
hehehhehehe
.
.
Blog
lepas ni dah takde g kusus sama sama
kat PLPP,PD then PJ
dah takde g event sama sama
dah takde jd urusetia sama sama
dah takde nak g jalan sama sama
after kerja
dah takde kuar sama sama masa time ceramah agama..ehheeheh
sedih la blog
.
.
Blog
banyak kenangan saya dgn dia
byk suka duka saya dgn dia
dia amat faham saya
mungkin condition kami sama
.
.
Blog
saya bersyukur kenal dia
tak pernah dalam hidup saya bila saya sedih dia pun ada dalam kesedihan saya
bila saya nangis dia pun nangis sama sama dgn saya
bila saya gembira dia sedikit pun tak rasa iri hati
tapi sebaliknya sedar kegembiraan yang saya alami dan rasa gembira bila saya gembira
dan berusaha untuk buat saya gembira
walaupun tanpa sepatah kata keluar dr mulut dia sudah cukup buat saya tenang dan saya tahu
dia ada untuk saya walau dalam keadaan apa pun
.
.
Blog
saya doa dgn Allah bagi kebahagian kat dia
kuatkan hati dia
semoga dia bahagia dgn kerjaya baru dia
dan semoga persahabatan saya dgn dia kekal hingga akhir nya
sbb saya sayang dia sangat sangat
.
.
Blog
dah banyak air mata ni nangis
saya takleh tunjuk depan dia
saya kena kuat
sbb saya tahu dia taknak tgk saya sedih
taknak saya nangis
nak saya kuat
nak saya happy
sbb itu yang selalu dia pesan dgn saya
.
.
"putri taknak dgr lin nangis lagi,sbb putri sayang lin".....

From Aussie


thanks ek sue..
takde bear kanggaro pun okeh
heheheheh



dapur penyet


lunch arini
best

1st work @ 2011

nak g solat dhuha kat kementerian
tapi bos tak bagi
:(
saya sedih
arini pu3 last day
lupa nak amik gamba

Sunday, January 2, 2011

Nasi Lemak Maria

nasi lemak sotong
menu breakfast dah tak berapa nak breakfast dah jadi lunch
heheheheh
nasi lemak ni mmg femes dr aku kecik lagi
pagi ni abah g beli tgk dh ada atas meja
dia tahu aku suke
heheheh
tapi mak kata arini tak masak tghari kang nak makan kita kuar
hehehehehhe
takyah la aku pun bangun lewat arini
:)

Saturday, January 1, 2011

Welcome 2011

:)