Monday, August 27, 2012

Thursday, August 16, 2012

Rasuna Icon Residence

 ni hotel masa stay kat jakarta leh tengok web dia kat sini http://www.rasunaiconresidence.com/ tapi
masa tu booking guna agoda.so dapat murah sikit.hotel ni cantek..but surrounding dia cam kureng sikit.
meh tgk gambo je la




pemandangan dr luar.
best kan

Wednesday, August 15, 2012

kopitiam oey

ni kedai makan masa g jakarta aritu
memang kena dgn selera org mesia la...
leh tgk web ni kopitiam oey



best arrr

iftar @ popeye


deko raya bilik mak


in progress
warna merah rose gitu

Tuesday, August 14, 2012

Selamat Hari Raya

mood raya
dah tak yah nak bermiting miting sangat la
aku dah xda jiwe kat opis

kata hati


smile till u can smile
ya ALLAH kuatkan hati hambamu

ketuk ketuk ramadhan

juadah yang sempat saya masak masa bulan pose ni
itupun kalau saya kat umah mak
tapi biasanya mak yang masak
sbb mak masak sedap
tak dapat kat KL wooo

 
 cara berlauk
buat bersama sama mak
 hasilnya
kat kedai mahal
3 singgit
wat sendiri sorga
dpt makan banyak
 ni sago gula melaka
warna tak cantek sangat
sebab tak banyak pewarna ada kat umah
semua angah dah kebas
nak wat kek katanya tapi bila dimakan sejuk...heaven

kek batik
request by bos aku
puan niza
kalau dia tak minta aku malas nak wat
eheheh

Friday, August 10, 2012

Menu aidilfitri


cantek kan :)

Friday, August 3, 2012

dejavu

Cinta tak semestinya memiliki, kerana ia hadir bukan dipinta bukan jua dipaksa....
Biarkan ia berlaku seperti takdirnya untuk kita....

~~Dejavu Di Kinabalu~~

Thursday, August 2, 2012

traveling

My next vaccay is Japan....
Mmg cita cita dh lama nak g sini
insya allah semoga di permudahkan....selepas HK saya berminat nak g Japan...
skrg ni tgh survey tempat n nak buat list g sana....


gamba raya



selamat ari raya dari opis saya
:)

Wednesday, August 1, 2012

A very very very short Vaccay.Jakarta

last wekend saya telah menjejak kaki buat kali kedua kejakarta
yang pertama tahun 2009 ..but kali ini adalah short vaccay yang sangat sangat last minit decision ..yang mengejutkan semua org,...hehehe
dan teruk saya di perli sekembalinya dr jakarta,,,,hahahahah..mana taknya.. on friday saya bekerja seperti biasa, when masa lunch hour baru decide  nak g sana...survey ticket n beli, balik kerja kul 4.30 amik baju kat umah terus ke LCCT..dan flight kul 730..hehehe gile tak?
tukar duit semua kat epot je,...dan dengan pakai baju kerja iaitu baju kurung polkadot dan saya g jakarta,...hahahaha..
plannya ialah nak beli baju raya...kali ni..tak main la jalan tar ke mesjid india ke ...
kita g Tanah Abang terus.,ahhahah



dan ini percubaan pertama menaiki pesawat MANDALA ..guna website
 http://www.tigerairways.com/my/en/




gamba baju raya..jap g ya

wordless wednesday

my very very very short vaccay! vaccay ke? ehheheh