Tuesday, December 18, 2012

Marche

 
ini adalah pengalaman pertama makan kat marche ni
actually aritu teman boss shopping barang kat IKEA pastu dia tanya nak makan katne
memula nak makan meatball je kat IKEA pastu penuh lak .malas giler nak beratur kan pastu cakap ngan boss tempat lainlah..then tersebut Marche..sebenarnya tak pernah makan kedai ni,..lalu kat luar je..boss kata jom..aku pun jomlah,..sambil memikirkan duit dlm purse ada 100 je kot..cukup cukup
..heheheh..
memula masuk marche ni dia akan bagi marche guest card
 
 so segala apa yang korang nak makan, diorg akan tandakan kat guest card nie, Konsepnya ala buffet, korang boleh pilih apa je yang  nak makan. Western Cuisine lah. Dari appetizer sampai ke dessert. Semuanya sedap dan fresh

 aku makan grilled chicken with mushroom sause sebabkan aku tamak aku minta dua rasa sauce blackpaper dan mushroom dia bagi free je ..sebab tak ramai orang aritu :p 
oh air tu ialah jus nenas yang sangat sedap dan fresh.
yang lelain tak try lagi sebab rushing nak balik cause pergi waktu tu on weekdays so takut balik kang jammed..
so lenkali leh cuba lagi..
oh ya harga makan tuk 3 orang amik lunch set baru 50 hengget,murah kan
dan yang lagi best,.,ialah boss belanja.sbb teman dia shoppingkat IKEA :)



Monday, December 17, 2012

Warung Pak Ali

 sebenarnya nak cerita pasal kedai makan ni
dah 2 kali pergi makan kat sini
lokasi ialah kat puncak jalil
komen: best juga.,saya suka tomyam dia..
but da best thing ialah...cepat dan ada wifi :)

L.i.F.e


kadangkala apa yang kita impikan tak semestinya jadi milik kita
dan kita kena lepaskan untuk sesuatu yang terbaik untuk hidup
kita kadangkala tak boleh selesa di sesuatu tempat
 kena tengok dunia luar dan sekeliling juga
sebab ........
kehidupan sebenar ialah apa yang berlaku seharian
 dikala waktu kita sedang  merancang

Thursday, December 13, 2012

Parfume

sebenarnya nak beli flora gucci tapi mahal sangat
beli yang ni je lah

Wednesday, November 28, 2012

Birthday Treat

semalam birthday saya kan...
then saya dapat special treat dr boss 
ehhehe
boss yang paling best
banje makan kat ikea :)
Thanks Puan Niza...
Almond Cake with Dark Choclate as a birthday cake n kepak ayam
dia kata kalau birthday kena makan cake
walaupun slice
ehheheh
kalau boss beli sebiji pun saya taknak
bukan makan sangat pung :)

meatball ..saya nak menda ni je boss

hadiah ni dari opis mate saya Zarina..dia tau saya suke bear.tapikali ni dapat bear bergantung :)

treat for myself :)
yang ni special treat tuk diri sendiri
saya pergi House of Doll
tapi tak dapat jumpa fazura pung...
tapi dapat something dari sana..
anyway
happy birthday to me :)

Tuesday, November 27, 2012

happy birthday to me :)


one number increase
     
                        one year older

                                                    one hope to achieve

                                                                            one destination



Friday, November 16, 2012

test

Wednesday, November 14, 2012

paiz and sent wedding

last weekend g Pontian Johor..wedding faiz n sent
faiz ni kawan masa uniten
sent ni..ntah mana paiz kenal
kawan gak la..heheheh
penah g kemaman sama sama masa wedding dania n yo adik ecah
so g ngan nana...bedua je,,sbb nana tak penah g johor,so kita bawa dia g johor..
:)
 ni gamba laut depan hotel
hotel nama seaview..seaview la sangat :)
taraaaaaaaaaaaaaaaa.....Sent n Paiz..nama sebenar Azril dan Faizawati .
 bunga atas meja

time ni best
pengantin mainbaling baling duit
bersih lantai disapu bebudak
satu sen puntak tinggal
lama dah tak tengok mcm ni:)
oh ya makanan dia sedap :)

Nan Royal @ Sg besi


balik dari nilai pas cari barang kawen
terus g makan kat sini
pakngah belanja sbb amik dia balik dari medan :)
so kami ramai ramai dtg sini
pakngah n makngah,farra dyana n helmi n saya
antara menunya confirmla makanan kelantan dan thai

kerapu 3 rasa
lala masak pedas
tomyam dan ikan singgang
sebenarnya nak bagi helmi rasa makan ikan singgang dan farah mengidam
dan balik rumah dengan kenyang
(cubaan menulis blog untuk mengembalikan mood :))

Monday, November 12, 2012

Istanbul aku datang


sangat comel dan sile tengok :)

Monday, November 5, 2012

Weekend Program


best best takkk

suke tgk decoration  event ni

Thursday, November 1, 2012

Setia City Mall


shopping mall must have to go
last week kerja kat intekma then tatau nak g mana,
then zura suggest jenjalan kat sini.
dgn sesat barat..saya memang tak terror jalan sebelah sini..rather than KL
.bagilah celah mana pun saya jumpa..
but bila ternampak bangunan ni,,terus senyummm
dengan surrounding dia yang tenang
park kereta dan terus masuk menikmati mall....
dalam hati..."bestnya tempat ni...nak kerja area sini bleh tak?"
eheheheheh

Ted

best

Thursday, October 18, 2012

makan makan with anak anak

 ni pakar pakar menghabiskan duit aku.
semua tunggu je bulan baru
supaya ada habuan memasing
:P
 danniel n ijat
 anum n danniel

 korang ni kalau tak gaduh tak sah kan..
muka bile dah kenyang
so next time kita makan makan lagi ya

Wednesday, October 17, 2012

Malaysian Motorcycle GP 2012

saya tak pernah pergi
dan tak tau apa apa pasal motor
pastu dapat ticket free
layankan je lah..
:)

House of Sleepy

no place like Home

Friday, October 5, 2012

kawen kawen

cantek kannnnnnnnn


Wednesday, October 3, 2012

aidijuma part 2

 saya dah addicted dgn tudung juma ni
sebab dia exlusive dan ada specialty
dan the most thing
juma ni sangat cantek bila pakai tudung ni
eh dia pakai tudung apa apa pun cantek la....ni gambar yang saya dah curi kat google
saya dah ada 2
yang bawah paling kiri dan kanan
harga RM46 henget satu
 mahal tak????mak saya kata mahal
tapi saya rasa berbaloi sbb banyak tudung boleh pakai..
lagipun saya mmg suka tudung bawal pong
eheheheheheh
:)

Friday, September 28, 2012

Bercuiti cutian...

mood saya sekarang tengah nak cari tempat nak bercuti
otak sangat tepu untuk buat kerja
walaupun kerja saya sangat seronok
sebab saya boleh manage and plan apa yang saya buat
dan sambil boleh bercuti
tapi sesekali saya nak juga terapi untuk tenangkan fikiran dan jenjalan tanpa terikat dgn jadual.
.........

actually saya nak sangat pergi europe or state which is London or New York
tapi perjalanan yang lama dan makan masa yang lama
sangat tak mengizinkan bagi gov servant yang bekerja di tempat membantu masyarakat macam saya
nak amik cuti sehari pun rasa nak nanges dulu baru hantar borang, apatah lagi seminggu,
walaupun cuti saya agak banyak lagi sampai ujung tahun ni

.........................

 
untuk bercuti di Indon,HK or China
saya dah pergi..dan rasa macam sayang duit untuk pergi tempat yang sama berulang kali
saya bukan dapat sponsor pun
perbelanjaan semua ditanggung oleh duit gaji sendiri
so better pergi tempat yang saya belum pergi, melainkan rasa nak beli sesuatu kat sana kan
hehehehhe
saya pernah g bandung kali ke 3-sebab nak teman bestfren say ayati shoping barang kawen
pergi jakarta kali ke -2 sbb nak cari baju raya,.yang ni paling gila la 3 hari on wekend.
singapore?- yang ni takyah cakp la masa duk JB instead of nak g KL jauh tu baik drive to singapore je..

..................................................................

so kali ni tempat pilihan saya ialah 

THAILAND

saya tak pernah pergi thailand
masa kecik kecik dulu da la kot 
tapi tu pun masuk sempadan yang dekat dgn kedah or kelantan tu
kat kelantan tu yg kena naik bot g seberang tu ha
but takde la menginap kat sana...
tapi saya tengah searching
ada apa dengan thailand
dan saya dah pilih tempat tempat pilihan nak g, antara 
hadyai, bangkok atau koh samui...

jadi mari jalankan study tentang thailand....
oh ya..semua cuti cuti saya ialah cuti cuti bajet :)




ku pilih hatimu

Ku Pilih hatimu tak ada ku ragu
Mencintaimu adalah hal yang terindah
Dalam hidupku oh sayang..
Kau detak jantung hatiku..
Setiap Nafasku hembuskan namamu
Sumpah mati hati ingin memilihmu
Dalam hidupku oh sayang
Kau Segalanya untukku.

 Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti disaat ragaku sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Setiap nafasku
Hembuskan namamu
Sumpah mati
Hati ingin memilihmu
Dalam hidupku oh sayang
Kau segalanya untukku oohhh


Oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti disaat nafasku
Sudah tidak berhembus lagi
Karena sungguh cinta ini cinta sampai mati..

Thursday, September 20, 2012

harry potter exihibition

last week masa kerja kat JB saya sempat masuk singapore nak tgk menda ni
,

harry potter the exihibition


gambar curi yang clear sangat..takut gak masa tu,tapi ni je yang berjaya

kat luar pintu masuk...flying ford anglia

da ticket..ticket berharga $24 but saya dapat less 10% sbb saya guna sand rewards club card then dapat harga $19.20

 marina sands rewards club


camna dapat kad ni?masuk je kat marina tu kat kaunter pertanyaan yang ada tulis marina sands rewards club and daftar kat situ for FREEE..FREEEEE okeh..dan dia akan amik gamba kat situ juga,,after that boleh guna kad ni kat dlaam marina tu dan boleh dapat discount and rewards juga...macam saya dapat 10% untuk Harry Potter exhibition...hehehe. Actually saya dapat info pasal kad ni masa jalan jalan kat area marina tu..ada sorg pompuan cina ni datang n nak wat survey pasal marina..so dia kata makan masa 10 minit...saya pun ok je..then dia bagi IPad untuk jawab soalan..after that dia bagi saya 1 ticket FREEEEEEEEEEE untuk naik Skypark Marina...:) bestttttttt 





Tuesday, September 18, 2012

Legoland Medini Nusajaya

da ticket


da entry
l

enstain


dataran JB

KLCC


souvenier
last week on monday saya ke legoland, sebab dapat ticket free from my cousin Ilyana. ilyana cikgu kat sekolah nusajaya.dia dapat 10 ticket free from CSR program.then dia jemput semua cousin ke JB untuk menikmati Legoland...hehehe.ticket masuk tuk dewasa RM140 utk kanak kanak RM110.agak mahal
tapi benda free jadi best lebih.ehhehehehe.

by da way banyak menda tak buka lagi,and pokok masih kecik,and panas..kalau nak masuk lagi tunggu next year kot bulan 6 onward.kalau masuk sekarang,memang buang duit je.hehehe

tapi lego dia sangat comel,macam nak sepak bagi jatuh semua,..ehehhe,masa kecik selalu buat macam tu,bila org tgh bina lego...ya saya tahu saya jahat.:)..peace