Monday, May 31, 2010

sedih

A sad thing in life is when you meet someone who means a lot to you, only to find out in the end that it was never meant to be and you just have to let go.
last n3 for this blog
titik

Delicious @ DUA Residency

last thursday nak mkn sedap sedap kan..so aku ngan dak ni g makan kat delicious saja nak ngabiskan duit yang takde,..ahhahahaamakan menda ni,....tak sedap sangat..corn beef & chili padi spaghetini,olio styleamik picture..sbb kebosanan menunggu air yang lama..dan kek fara yang tak sampai sampaikek yang di tunggu almost 1 hour..chocolates cherry cakes

frosty lychee and lime for mee...n farah black forest shakes
dah habis
menda ni...sebab terlalu lambat..so tapau...kesimpulannya service sangat lembab..takyah la gi sana...baik g kat midvall..
malamnya....
hehehe..IKEA with pu3
sekian laporan hari makan saya

Sunday, May 30, 2010

w.a.i.t.i.n.g

:)
rhs baru saya

Thursday, May 27, 2010

air terjun

semalam g air terjun...
hehehehe..kat sogo je
aku pakse dorg teman aku makan
org ni

dan org ni
makan ni entah apa nama ntahdah jadi cmni
saji food court@sogo

memories~kursus Pemandu

ni salah satu kursus yang aku wat
kursus untuk pemandu JKM kursus guna kereta 4X4
aku pun bawa tau..jangan tak tau..heheheheh ni salah satu keretanya..meh kita tgk gamba jelah..hehehe..apa xtvt xtvt yang aku dah wat
tapi takde la banyak sangat.yang selebihnya amik gamba aku je..nak wat camna kan aku ketua urusetia penyelaras.mesti la gamba aku banyak..ahhahahahah..GILE KUASA.tgh brifing untuk LDK...masak korg kena ragging

aku ngan hazwan..dia ni pun pegawai aku gak..fasi tuk kusus ni
suke gamba ni...aleeng aku n hazwan:)
gadis litar?????
antara urusetia n fasilitator...thanks to all yang membantu
aku sham n fifa
thanks to sham untuk gambar yang cantek ni ..ehheheko gayut dgn sapa tu???

Wednesday, May 26, 2010

Ribena + epal hijau juice

pencarian lunch saya hari ini ialah air buah pear.setelah rhs jeleskan saya semalam dia g batu pahat then singgah muar..then beli air buah pear...serius sepanjang hidup mmg tak pernah dgr ada air buah pear..at last tadi food court kat maju junction cari air buah pear..akhirnya takde..n today promotion....ribena+epal hijau juice..berharga RM3.50..bleh la..hehehni rupa dia
best
saya penggemar ribena and epal..
heehhe
dan saya makan buah pear..bak kata putri makan je buah tu n rasa la air dia kan,.
ehhehehe

untuk bekalan sampai ke petang
susu HL untuk support hari susu sedunia..
ehehehh

semalam punye cerita

semalam mak abah angah daniel n ijat dtg kl
so bawa dorg jenjalan time opis hour
hehehe
nak wat cemna opis i kan dekat dgn sogo tu
hhehehhehe
semalam birthday danniel..atau kitorg panggil dia nonoi or chechot
ehheheh
anyway happy birthday danniel
so sempena birthday dia dia minta aku duit sepuluh hinggit
aku:nak tu je?
nonoi:aah adik nak sepuluh hingggit nak beli game
aku:takde hal lah...

pastu g makan kat kedai feveret abg lang kat kg baru ni habeli bungkus nasi lemak antarabangsa untuk anum n ilalast but not least beli sup kat chowkit tuk abg mahat
sekian bersama keluarga semalam..
balik dgn gembire,.,eheheh
sbb semalam makan shopping ditaja..
aku kan adik bongsu
heheheheh

Tuesday, May 25, 2010

saya sayang blog saya

tapi skrg ni otak saya makin tepu

kasut FROG


aku beli kat jalan tar tadi
penat pakai heels

Monday, May 24, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang
Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan
Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
.
.
.
Kebahagiaan dalam perpisahan

teh lemon ais

disebabkan entry cik sapphire ni saya telah menapak ke bangunan mara sebelah untuk beli teh lemon ais....
surgaaaaaaa

Thursday, May 20, 2010

Bila

bila saya tgh sedih.....
saya kuat makan
hari hari saya nak makan sedap sedap
semalam saya makan ni bersama nina n pu3

saya dh makan ni juga bersama pu3
dan hari hari saya akan minum air ni
air ni utk ubat saya bile saya rasa sedih or tah apa apa


terharu

10052010
hari ni birthday arwah kawan saya...........al-fatihah
by text msg
sy:hari ni birthday arwah
rhs:oo sedekah al fatihah baca yassin sket
sy:period
rhs:malam nanti i buat tahlil
11.00pm
rhs:i ada kerja sikit malam ni
sy:wat apa?
rhs:janji i tadi
sy:ooo.........(speechless)
rhs:dh habis nanti i msg u
sy:thanks
1.30a.m
rhs:dah tidur?
sy:(dah selamat tidur)
.......................................................
I love you, not for what you are, but for what I am when I am with you.
u know how much i luv u dear?

Malaysia Top Host

“Jalan kejayaan bermula dengan langkah pertama. Semangat dan iltizam, itulah penggerak langkah seterusnya.”
congrate Diyana
p/s:RM10k leh banje ikan bakar kat umbai ek..heheheh.

Cintailah aku Sepenuh Hati

Di dalam hatimu
T’lah aku temukan
Arti kebahagian
Bersama dirimu
Aku merasa berarti
Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan
Mencintaiku
Walau bintangku tak terang
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya
Tiada arti semua bila kau pergi
Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi
.......................................................................

yesterday by text msg

rhs:flight i kul 7.30 around 9.30 sampai kot..straight jumpa ya
sy:okeh...:)
7.30 pm
rhs:flight delay to 9.pm
sy:hah?then?
rhs:dia kata takleh start
sy:engineer ada ni
rhs:kalau kereta leh la
sy:tak jumpa la ni?
..........................................................................

Wednesday, May 19, 2010

bagaimana nak ceria kan workstation anda?

arini mood aku dtg kerja takde
aku halfday
mula mula nak full day
tapi bosan lak duk umah
dtg opis pun takde kerja gak...
meh kita wat xtvt takde kerja
meh tgk workstation aku meh..
heheheheh first thing sampai opis aku akan buka pc aku yg canggih kononnya la..
ops kantoi FB..
heheheni telepon aku....ada kawan baru kat tepi tu..nama dia shrek tgh dukung anak aku dapat kat mekdi tadi...yang hijau oren tu meow beli kat kuching...sebelah dia stationary holder..aku dapat kat sarawak gak.peserta kursus bagi...ni lak printer aku..ha ni pun benda yang memula aku cari masa datang opis ..ikut turutan atas sekali..planner sendiri beli kat starbuck 50 henget..bawah biru tu planner kerajaan bagi..bawah lagi file kerja kau...planner tu wajib aku tgk..nanti aku lupa kerja aku..2-2 tu wajib aku tanda..takut kerja opis kacau lak ngan urusan peribadi aku..chewahhhhhh..cam menteri lak ni aku main tampal tampal je..aku takdapat kalender subsidi so aku print klender kat tenet je..yang kaler hijau tu..sebelah tu lagu...org sume letak lagu ..aku pun letak gak lah...aku letak lagu mariah carey..through the rain..ni lagu motivasi aku..sebelah lagi tu..senarai jilid fail terkini..kang aku salah buat no file kat surat kang..bising PT aku.walaupun aku jarang wat surat besernya aku minit je kat PA aku..ehehheheh
ni senarai nama ext yang kaler kuning tu kawan kawan aku..yang kaler purple tu Unit bagi..yang kasut keychain gantung tu arnis bagi masa dia g bandung..yang boye tu bdk bdk ni bagi maasa g pangkor..yang hitam putih tu..kad birthday aku last year JKM bagi...

ni lak ..TAKWIM MESYUARAT UNIT LATIHAN 2010..mesyuarat pun ada takwim tau
ni tray file aku...semak kan...WP2 tu maksudnya time aku masuk kerja...
WP1-7.30-4.30
WP2-8.00-5.00
WP3-8.30-5.30
akunya WP2..gile ke nak amik WP1...aku ni liat bangun pagi...
ni file file kursus aku...sikit kan..selebihnya aku dah campak bawah meja...
bawah meja??????????????takyah la..muntah darah kang tengok..hehehe
sekian buat kali ni...
workstation korang cemana lak
by?nina?ziela?
korang rajintak wat menda ni sbgai TAG
ahhahahaha