Wednesday, March 28, 2012

wordless wednesday

sate padang ..last nite

Thursday, March 22, 2012

Al-Khawarizmi Astronomy Complex

nama nak omputih kan...heheeh
actually ni tempat aku wat kursus minggu ni


Kompleks Falak Al-Khawarizmi,Tanjung Bidara Masjid Tanah Melaka.


as usuala kau nak citer pasal bilik urusetia ,selama 3 malam aku duk sini
besttttt..siap ada ruang tamu dan wifi percuma
bagi aku kalau dah ada line tempat aku main tenet
aku dah syurga dah...


tambahan lagi..ada almari,fridge n kettle
tempat aku simpan cekelat dan masak air panas..heeheh


katil lak warna kegemaran aku
biru n turqoise
kak selimut beli kat mana?
cantek la
oh ya..satu lagi ada tv dan juga air-cond
so 3 hari ya saya di sini
ditanggung oleh gomen
sangat syurga...:)

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday

sunset
lempeng

makan lempeng sambil tgk sunset

Tuesday, March 20, 2012

Kota Bharu

masa cuti thaipusam aritu..jenjalan g Kota Bharu lak
dah lama tak g sana
kebetulan abang nak balik umah mak mertua dia kat sana
so apa lagi join le
so penginapan dah percuma kan....
malam tu abg nuar g jenjalan
kat tempat baru yang happening
ahhahaha
hapennig la sangat
syurga tuk membeli pastu blah kan
:)

meh tengok gambo yangn dah lama tersimpan dlm bb aku..:)

ni best ni..sbb aku pemakai bawal tegar kan
ni pun memang aku cari kalau g sana
tak lupa pasar ni
akak ipar aku habis kan seribu kat pasar ni je
belilk ain sutera
gile arr.

Monday, March 19, 2012

Port Dickson

ni awal tahun lak punya citer
sesaja amik cuti bawak mak n abah n ijat g PD
pastu tidur kat Bayu Beach Resort
best dan murah
siap dapat gomen rate lagi
:)



malam nya g kedai bundle
si ijat cari baju bundle
:)


Cherating

ni cerita tahun lepas actually g dungun nak wat suprise birthday tuk anak sedara aku anum ni
then g tidur kat cherating

ni anum
kek secret recipe sudahhhh
kak ijah n mak,,before kak ijah masuk spital
n now on medical treatment
kaki dia tak leh jalan sangat
operation
makan kek birthday la kengkonon
baju untuk adam
tidur di sini
residence inn cherating....

hotel ni sgt best n selesa...:)

Langkawi

ni citer last week masa g langkawi setelah last time g langkawi rasanya 2001 masa abes blaja dgn kengkawan uniten..

actually pergi tuk kursus tapi saja dtg awal sehari sbb ada miting ngan btn kat kem bina negara langkawi flight pagi tapi terlepas then amik flight tengahari ...sampai sana kul 1 lebih..ters g check in hotel.

..check in kat azio hotel...actually hotel ni dapat bila search kat tenet kat blog ni .
sebab dia murah..dan semua kemudahan dekat.tak yah naik keta dan jalan kaki je...:)




Sunday, March 18, 2012

congrats

untuk osmate saya
beria suruh balik kl awal
sbb ada benda nak cerita
since back from umrah dia tanya bila balik umah
ehhehehe

syahida...congrats...dah jadi Puan syahida ya...

selamat pengantin baru...

Monday, March 12, 2012

Travel Alone

kawan terbaik bile saya travel alone

Pagi tadi kat KLIA

start dr pagi tadi banyak betul masalah
sampai kat opis driver cuti..cari driver lain ke KLIA
sampai airport..terlepas flight
then xchange tiket compound 75 hengget
then check in balik....letak bag,..terus g surau

jumpa dengan seorang makcik ni

makcik : dari mana
saya: putrajaya, makcik dari mana
makcik: dr jeddah
saya: umrah ya
makcik :aah sampai sini panas kat sana sejuk

rasa nak nangis dengar makcik ni cakap mcm tu,teringin sangat nak pergi sana,tapi macamana caranya..duit?kursus?masa?

mula mula masuk surau macam nak tidur or surf tenet.tgk jam baru kul 9.terus amik air semayang.

makcik: semayang subuh
saya: tak duha
makcik:bagusnya murah rezeki,salah tekaan makcik ingat solat subuh tadi

saya senyum je,,rasa macam nak peluk makcik ni,,saya rasa tak sesuai panggil makcik sesuai panggil nenek. saya takde nenek.2-2 belah dah meninggal.

dah siap semua,tgk jam dah kul 10.saya kena gerak sbb flight kul 11.pergi kat makcik tu salam dan cium dia,,tak semena air mata mengalir.

makcik: makcik jemput semua muslimin muslimat pergi sana,seronok sangat nak
saya: ...nangis..sedu,,insya allah
makcik: nak pergi kerja ya...makcik doakan insya allah selamat....

saya sayang makcik tu

sampai Langkawi
driver jabatan cuti
apa masalah semua driver JKM ni

CC antar g opis.call penyelaras kursus tak sampai langkawi lagi
terpaksa check in hotel n round area hotel,masuk semua kedai,
sakit jiwa gak jenjalan sengsorang ni

at last msg penyelaras tu.dia tak reply

rasa nak nanges

petang kat Langkawi

nanges nanges nanges

ustaz jamal call

saya:mana ustaz tau saya nak call ustaz?
ustaz: sbb ko ckp ko terlepas flight pagi tadi, aku call la nak tanya khabar
saya:saya takut duk sorg kat langkawi
ustaz: lah kenapa,,relax jgn fikir bukan2,duk kat hotel diam diam...

Friday, March 9, 2012

Bunohan



best 4.5/5

Thursday, March 8, 2012

bilik

best