Saturday, October 30, 2010

30.10.2010

morning blog...
hari ni bangun pagi ...taklah pagi sangat
then pergi hantar abah kat hemodialisis
then datang umah angah lepak lepak
:)



p/s ini je yang berjaya aku tulis arini

Friday, October 29, 2010

Wednesday, October 27, 2010

blog

napa takde idea ni

bosan ni

cepat la datang idea

sian blog saya

Tuesday, October 26, 2010

Monday, October 25, 2010

kenangan

masa balik tgk abah last week ari jumaat terus g spital
then jumpa abg lang n abg nuar kat spital
diorg gilir jaga abah
hari jumaat turn abang lang teman abah n esok hari sabtu abg nuar pula
then aku abag lang n abg nuar naik ke atas jumpa abah
masa tgk abah..abah dah kena tebuk kat leher untuk masukkan tiub senang nak masuk ubat katanya
:( sedih
tetibe teringat masa kecik dulu abah selalu antar n amik masa balik sekolah...diikuti rotation abg lang n abg nuar..ni lah driver driver aku..dalam ramai ramai kawan semua balik naik bas tak pun dgn kereta sapu.aku mcm beser dijemput leh 3 org lelaki ni...:)..then bila ada tambahan abang2 ipar diorg lak rotate amik aku...
skrg ni kitorg lak rotate jaga abah ...:)
hari sabtu aritu semua ada kat umah cam berkampung sebab semua ada..
best

Pesanan Yati

last week after hari inovasi kat PLPP bangi
aku g umah yati
sbb hari sabtu lepas yati nak ke mekah untuk menunaikan fardu haji
then sampai umah yati makan makan n lepak lepak
aku:apa perasaan ko nak g sana?
yati:aku tanak pikir apa aku tahu nak pergi je
aku:aku nak ikut leh tak t?
yati:leh kalau ko muat masuk beg aku..hehehehe
aku:aku nak tedy bear hrc ya
yati:aah asal aku nampak bear pakai jubah aku belikan tuk ko
aku:hahahahah ngok
yati:nanti aku contact ko pakai no sana ya..no sini mahal kot
aku:okeh
sebelum balik aku salam ngan mak yati..waktu tu mak dia kat sejadah lagi baru pas semayang maghrib,aku peluk cium mak dia...sambil nangis
aku pun tatau napa aku nangis,..tapi aku mmg yang suke nanges
mak yati kata
"jangan sedih jangan fikir apa apa.nanti ibu doakan kesejahteraan dan jodoh lin kat sana,semoga dapat yang lebih baik"
*aku panggil mak yati ibu..:)
lagi lah aku nangis sambil cium mak dia..
after that aku borak ngan yati kat luar umah
aku:city ko ni bg aku pakai la 52 hari
yati:amik la...
aku:tanak malas bayar minyak.. hari ahad dapat sms dr yati
+966547914009
ni no saudi aku tau.jgn msg blk,hehe mahal.msg ko ke aku rm2.50.aku ke ko 50 sen.call murah rm2.80 seminit..
heheheheeh
tetobe rasa gembira dapat msg dia.
yati semoga selamat pergi n balik ya...:)

hemoDialisis







abah saya
first time teman abah dialisis kat hospital temerloh
4 jam
semoga abah cepat sembuh dan kuat semangat

Friday, October 22, 2010

make up


hehehe..baca blog
ni
saya pun ada..

Sabah Sabah Sabah


apsal semua org disekeliling bercerita pasal sabah

saya tak pernah pergi sabah..:(

best tak?

tapi kan

tapi kan

saya dah siapkan proposal...

semalam bermati matian di opis menyiapkan

call hotel sana sini minta quotation

hehehehehehe

akhirnya

.

.

.

.

.

.

.

.

saya dapat

Buat kursus di sini

yeslah

heheheh

here i come......

Thursday, October 21, 2010

ngantuk

sy spt ini skrg


Wednesday, October 20, 2010

20102010

Hari inovasi di PLPP

Tuesday, October 19, 2010

:)


HR steak house Kampung Baru

last nite
sbb tak dapat nak cr sofa ngok ngek tu aku ajak mira makan
kalau dia tanak aku makan sofa
ehhehhehehe
then mira kata nak makan kat kg baru
terus kuar idea nak ajak cik by sekali
heheheheheheh
then kita ke sana
sedap gak then murah
ciken cop baru 6 henget ciken gordon blu pun baru 7.50..best best
pasni leh datang lagi

Kisah Sofa

semalam balik kerja janji dgn mira nak g beli sofa...sbb terpengaruh dgn iklan kat paper last sunday masa kat spital tgk abah ..tunjuk gamba sofa kat mak..heheheh..mak kata beli la..then semalam call mira nak minta tolong dia..sbb aku tahu dia je ada kereta besar..super duper yummy
then perjalanan diteruskan g umah mira kat pantai dalam n gerak g dunia perabot kat desa petaling tu..then sampai kat kedai dah nampak sofa idaman ni...tetibe
sofa yang diidamkan ni takleh beli lak..dia kata kena order n tunggu 3 mingu..gile apa..sekali tu dia kata kena caj dgn kos penghantaran RM110 abes tu kalau sofa tu RM69 + rm110 dah bape nak tunggu lagi 3 minggu kan..bunguk..baika ku g beli kat kedai perabot apa apa hantar terus kat umah takyah nak pikul lantak la beribu pun...bodoh je..advertising je gempak...geram je
rasa nak makan sofa je semalam...abes si mira gelakkan aku dah la semalam beria aku call dia minta bantuan naza ria dia yg gedabak tu,..bunguk
akhirnya aku g makan kat kampung baru bersama sama dgn cik by,...puas hati aku banje korang makan dr aku beli sofa konon konon harga 69 henget tu kan

Monday, October 18, 2010

Lunch @ Kyros Kebab





with sue..sue banje

hehehhe

Bajet 2011

@Menghargai sumbangan penjawat awam,(bayaran diberikan untuk gred 54 dan ke bawah): 500 ringgit untuk
menampung perbelanjaan persiapan sekolah
15 Okt 5.33pm
part ni je kot yang best....
alhamdulillah
:)

Abah

last thursday abg nuar call suh dtg umah dia this week sbbb dia nak bawah mak n abah g umah dia
then nak bawak abah g berubat kaki dia dah teruk..saya jawab okeh..sbb dia kata "nanti abg bagi duit minyak"hehehhehe..abg abg saya masih melayan saya macam baru habis sekolah..heheh duit banje semua complete..:)
but tetibe,,,hari jumaat abg nuar call balik dia kata abah saya masuk wad Hospital Jempol kat N9 sebab kaki dia teruk..balik kerja terus datang sini....then habis kursus dari bangi saya terus shoot ke bandar baru jempol...kaki abah bengkak terukthen angah datang dari mentakab..esoknya sabtu..doc kata kat abah..buah pinggang abah dah rosak 2-2 takleh function so kena tebuk untuk buang air sbb tu kaki abah bengkak dan mungkin jadi sawanmasa ni semua adik beradik dah sampai jempol kecuali kak ijah sbb dia sakit mata..so doc tanya samada nak buat terus kat hospital jempol.then adik beradik saya semua decide nak bawa balik ke hospital temerloh..nanti sapa nak jaga kat jempol.harapkan abg nuar sorg je n kak nadia..kalau kat temerloh angah n along ada..so bile semua dah sampai (estima tu abg lang punya)( citra abng nuar punya)..kami konvoi balik ke hospital temerloh.tuk bawa abah..hospital ni tanak bagi ambulance dan dia tanak tangungjawabkete saya n angah..then pukul 6 abah kuar dan terus g hospital temerloh.sampai around 9 terus refer kecemasan n malam tu juga tebuk tu kuar airpagi di hospital temerloh dari pandangan katil abahni abah saya dah siap tebuk n tunggu tuk dialisis
:) semoga abah cepat sembuh ya,..hati saya sebak tgk abah camni..:(
tapi nasib baik semua adik beradik saya balik n buat abah gembira aidil yang kuat makan anak along
ni adam anak abg lang..kawan gaduh saya
athirah anak abg nuar g spital pun nak pakai spek bagai
sekian cerita wekend saya..:)

Thursday, October 14, 2010

happy

minggu ni saya sangat happy...happy kenapa ya?
heheheh..entah la mungkin minggu ni perasaaan sangat tenang tanpa fikir apa apa kot..
:)
minggu ni punya cerita macam macam...
isnin ..start dgn kena naik tangga di opis naik lift tingkat 15 naik 8 anak tangga lagi tuk ke tingkat 23 heheheh..at last petang luckly lift dah ada..
selasa dah start kursus but pagi tu ke palace of golden horses tuk first ladies summit memenuh kan ruang je padahal tak tahu apa pun apa yang R***mah tu kata..ehhehehe..then malamnya ke Istana Budaya untuk makan malam first ladies bekejar kejar aku dr bangi ke istana budaya nasib baik la ada pemandu arah tenkiu ya awak..heehheh
Rabu lak ke PLPP tuk jaga kursus...issssssssssssh cepat la abes ni.heheheh..then mingu depan masuk opis utk perancangan akan datang...sekian laporan separuh minggu saya


Wednesday, October 13, 2010

Update from my sony W705

Hehe.berjaya pun.lepas ni leh apdet guna hp

Bosan

Bosan

First Ladies Summit













tetibe terlibat secara tak langsung dgn menda ni
dsebabkan under Kementerian yang sama
so terpaksalah Yang menurut perintah...
:)

Monday, October 11, 2010

ten-ten-ten

Semalam mesti org sibuk sibuk pasal tarikh ni
Aku?
Semalam n weekend ni aku g kuantan kenduri kawen ijan then baliknya pergi kenduri bertunang si by kawan aku tu..otw back semalam banyak kenduri kawen sepanjang jalan.macam macam kaler anyway congrate to all ya,,
Tapi aku taknak cerita pasal semalam nak cerita pasal arini

Arini sampai opis agak awal..tak la awal mana but half n hour la kul 7 dah tercongok kat bawah depan lif…then bile tekan button lift..apsal lampu tak menyala ni?
Pastu pandang kat akak guard tu

“kak apsal lampu kat lift ni tak nyala?”

“ha yak e?”sambil pegang walkie talkie..

Dalam atie aku..takkan rosak kot…gile apa opis aku tingkat 23..naik tangga sampai 23????gile apa


Lift sebelah tu lak sampai tingkat 15 je selebihnya kena naik tangga…gigih aku g opis arini naik 8 tingkat nak menyampai ke 23…buduh tul

Ni aku tgh pikr nak g makan cemana ni..dah turun takkan aku naik nya..


Friday, October 8, 2010

Waffle World @ One uTAMA

first time try orange
pu3 lagi
meatball pu3
banana split

Bangi Kopitiam Port Dickson


lepak masa kat PDmee hun goreng tomyam
tit bit
pu3

Avillion Admiral Cove Port Dickson


hari rabu aritu g sini dgn cik pu3
cruise dia

nanti kita naik ya cik pu3

kolam renang dia
malamnya
Avillion Admiral Core
bilik dia tv
kat luar
kat luar
pemandangan luar
bilik air
sofa best giler sofa dia
pu3 lagi
katil